YETART.COM


20 juni Juni voorspelen ... Voorbij, maar  Altijd tot ziens!

 

Home
Up

 

 

 

 

 

                                                                Alle foto's Klik hier

Zaterdag 15 maart werd voor de 34e maal de City Pier City loop georganiseerd. Even was het niet zeker of dit sportieve evenement wel door zou kunnen gaan omdat de politie in eerste instantie had aangekondigd die dag actie te voeren. Gelukkig kwam het niet zover en kon dit fantastische evenement gewoon doorgaan.
Als vast onderdeel van de CPC wordt jaarlijks ook de jeugdloop van 2,5 kilometer gelopen en Mariëtte Hehakaya en haar pianoschool deden dit jaar voor de  7e maal, nog steeds als enige muziekschool, mee aan deze loop, die elke jaar weer duizenden deelnemers van diverse scholen, athletiekverenigingen en dergelijke trekt.
Traditioneel verzamelden de meeste leerlingen van pianoschool Ik speel piano al vroeg aan de Tulpentuin in Voorburg, om gezamelijk met de tram naar het Centraal Station te vertrekken.
Onder de “Klok” voegden zich nog enkele andere leerlingen bij de groep en kreeg iedereen weer de Pianosticker opgeplakt, die elk jaar weer zorgt voor grote herkenbaarheid tijdens de loop. Na de gezamelijke warming-up ging de groep de start in.
Al na 11 minuten en dertig seconden na de start kwam William van Lindonk als eerste van de pianoschool binnen gevolgd door Bobby ’t Hoen en Nienke den Hartog  die samen op 12 minurten en 10 seconden door de finish kwamen.
De pianojuf zelf liep de 2,5 kilometer in 14 minuten en 40 seconden. Riet Spaas, die al weer een tijdje de pensioengerechtigde leeftijd is gepasseerd, kwam na 19 minuten over de finish.
Mariëtte meent, dat muziek maken net als een sport beoefenen, een inspanning betekent voor iedereen. En daarom loopt de pianoschool dan ook elk jaar onder het motto “Inspanning vanuit ontspanning” met de CPC jeugdloop mee.

De sportieve en muzikale groep kwam als geheel binnen de 24 minuten over de finish en dat is een prima prestatie als je bedenkt dat de deelnemers van de pianoschool varieëren in leeftijd tussen 5 en 77 jaar.

Audiocursus en studio popmuzikant.nl SOLEX tochten & parties wesepe.nl Yumi Glaskunst Kunst collectief Voorburg Mariette Herhakaya

Bezoekt u ook eens bovenstaande sites