YETART.COM


20 juni Juni voorspelen ... Voorbij, maar  Altijd tot ziens!

 

Home
Up

 

 

 

 

 

Erica terpstra reikt CD uit aan Mariėtte

Zondagmiddag 18 juni jongstleden ontving Mariėtte uit handen van Erica Terpstra het eerste exemplaar van de CD Lawn Tennis on the Grand Piano.

De CD werd door Erica terpstra aan Mariette overhandigd tijdens de presentatie van het boek  4 enkels en een Dubbel, geschreven door Theo Bollerman en Ruud Paauw. Dit boek, dat de geschiedenis beschrijft van 85 jaar Nederland in de Daviscup, werd in opdracht van de Internationale Club (IC) van Nederland geschreven  ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van diezelfde club. (zie ook  deze LInk ) Mariette bracht tijdens deze presentatie enkele stukken van de CD ten gehore.

Het publiek bestond uit prominente (oud) tennisspelers, coaches en officials,  waarvan enkele een boek uit handen van Theo Bollerman in ontvangst mochten nemen, vaak vergezeld van een mooie anekdote.

Ontstaan van de CD

Zomer 2005 werd Mariėtte door Theo Bollerman gevraagd een Cd te maken met pianomuziek. Het bijzondere van deze CD is dat alle muziekstukken speciaal zijn geschreven voor het spel Tennis. Op de CD staan composities van bekende en minder bekende componisten, geschreven tussen  1883 en 1930. Een groot deel van deze composities zijn nooit eerder op een geluidsdrager verschenen.

Mariėtte heeft de Muziek stukken in alle rust geinterpreteerd en opgenomen in haar huis in wesepe gedurende de afgelopen maanden. De Muziekstukken zijn  allemaal verzameld door Theo Bollerman, mede door de prachtige Litho's die veelal de bladmuziek sierden om zo de aandacht hieop te vestigen. Lucie Douwes Dekker heeft een aantal van deze prachtige litho's verwerkt in de layout van het CD boekje, zodat het eindresultaat niet alleen oor, maar ook oog strelend is.

Theo Bollerman

Als communicatiedeskundige werkt hij al 25 jaar aan het optimaliseren van de prestaties van topteams als besturen, medische maatschappen en individuen.
De psychologie van de topsport is dan ook een belangrijk aandachtsgebied.
Zelf heeft hij lange tijd op hoog niveau diverse racketsporten beoefend. Hij is dertienvoudig Nederlands Kampioen Real Tennis. Theo is ook conservator van tennismuseum.nl

 

Audiocursus en studio popmuzikant.nl SOLEX tochten & parties wesepe.nl Yumi Glaskunst Kunst collectief Voorburg Mariette Herhakaya

Bezoekt u ook eens bovenstaande sites