YETART.COM


20 juni Juni voorspelen ... Voorbij, maar  Altijd tot ziens!

 

Home
Up

 

 

 

 

 

                                      Uitreiking CD  "Ik speel piano voor Unicef" 

Klik hier voor alle fotos van de uitreiking

 

Woensdag 24 november, na maanden van voorbereiden, repeteren met de leerlingen, het maken van de opnames, het ontwerpen van het CD hoesje- en boek en het bedenken van het programma, kon MariŽtte gisteren genieten van het prachtige moment waarop Floris Roubos de CD Ik speel piano voor Unicef! overhandigde aan burgemeester Van Haersma Buma. 

De ochtend was begonnen met een telefonisch interview op radio West, waarbij MariŽtte uitgebreid kon vertellen over het project en waarin nummer 2 van de CD, Midden in de Winternacht, gedeeltelijk werd gedraaid. 

Vanaf 13.00 uur werd er gestart met de voorbereidingen van de officiŽle presentatie. De Tobbe werd snel ďaangekleed met posters, Unicef tentoonstelling, winkeltje en natuurlijk een heleboel lekkernijen die door Albert Heijn waren gesponsord. Om 14.00 uur bracht Dhr Klomp van Klink brood en banket de prachtige taart die door Klink speciaal, als onderdeel van de sponsoring was gebakken.

 Om 15.15 uur stroomde de leerlingen en genodigden binnen, eerst naar boven voor een T shirt en de Unicef tentoonstelling, dan de Button op en de zaal in.

 

Om iets over half vier opende MariŽtte het programma door iedereen welkom te heten en de motivatie van het project, Waarbij ze een mooie brug sloeg naar de introductie van Floris Roubos, die het programma verder presenteerde. Dit deed Floris op een hele leuke  manier, betrokken en vlot met aandacht voor de details.

Leon Joanknecht opende het muzikale gedeelte met een prachtige uitvoering van Hoe leidt dit kindeke  op de vleugel. Unicef werd vertegenwoordigd door Pim Janssen die in een korte toespraak vertelde hoe de organisatie van Unicef in elkaar zit en alle medewerkers bedankte. Ria Heshusius van Unicef gaf een dia presentatie over haar bezoek aan Nepal en de onderwijsprojecten die daar door Unicef zijn opgestart.

Na deze presentatie hingen Sebastiaan van Deursen en Joske van Duijne Strobosch  als jongste en oudste leerlingen van Mariette, samen met  de burgemeester hun wensster als eerste in de boom. Nikki Vis speelde prachtig het liedje Starry Night, een bewerking van MariŽtte. Extra knap is het dat zij dat deed met de CD als begeleiding.

Alle solisten van de CD waren toen aan de beurt om hun wensster in de boom

te hangen. Floris Roubos maakte van deze gelegenheid gebruik om de leerlingen te interviewen. 

 

De uitreiking

Ja en toen was daar het moment waarop we met spanning hadden gewacht: de uitreiking van de CD.

Floris nodigde burgemeester Van Haersma Buma uit om de CD in ontvangst te nemen. Een belangrijk moment

dat werd verlengd door de fotoís die de door aanwezige pers werden genomen.

 Een onderwijs project voor $10

Burgemeester Van Haersma Buma nam hierna het woord en vertelde onder andere

dat hij in het verleden ook een aantal jaar bij hulporganisaties had gewerkt en

dat er met 10 dollar ontzettend veel gedaan kon worden!

 

Hierna speelde Shirley Yean-van Rijn het prachtige Chestnuts roasted on a open fire. Floris en MariŽtte sloten af met een oproep aan alle leerlingen die in de Jingle bells medley hadden meegespeeld om hun wensster in de boom te hangen en vervolgens naar de foyer te gaan om gezamenlijk de taart te eten en wat te drinken en na te praten. Onder de vrolijke klanken van de Jingle bells medley liepen de  leerlingen langs de boom om hun wens voor die leerlingen waarvoor zij gespeeld hebben in de kerstboom te hangen.

 

 

Burgemeester Van Haersma Buma

sneed met vaste hand  en met oog

voor detail de taart aan en op: alle

leerlingen kregen uit handen van de

burgemeester een heerlijk stukje van

de prachtige vleugel taart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audiocursus en studio popmuzikant.nl SOLEX tochten & parties wesepe.nl Yumi Glaskunst Kunst collectief Voorburg Mariette Herhakaya

Bezoekt u ook eens bovenstaande sites